De stichting
De Stichting Sociaal Cultureel centrum Brandevoort is een beheersstichting. Dat betekent dat het bestuur verantwoordelijk is voor het beheer van het gebouw. De stichting organiseert zelf geen activiteiten, maar biedt onderdak en faciliteiten aan alle bewoners van de wijk om activiteiten uit te voeren.
Indien u geïnteresseerd bent in de statuten van de stichting, neem dan contact op met secretaris@brandpunt.info
Bestuur
Voor het beheer en de exploitatie van Wijkhuis ’t BrandPunt is het bestuur van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Brandevoort (SSCC) verantwoordelijk. Tevens is dit bestuur formeel werkgever van de vaste krachten die werkzaam zijn in het wijkhuis. Ook is het bestuur verantwoordelijk voor het totale vrijwilligersbeleid.
De medewerkers
Het beheer en personeel van wijkhuis ’t BrandPunt bestaat momenteel uit:

Jan Damen
Beheerder
Medewerkster Huishouding

Peter Kleine
Assistent beheerder

Arno Peters
Handyman

Lucien Sleegers
Gastheer

Sylvia van den Bungelaar
Gastvrouw

Mandy van Santen
Medewerkster Bediening
De naam van wijkhuis ’t Brandpunt
Waarom is er gekozen voor BrandPunt als naam voor het Wijkhuis in Brandevoort? Lees hier de toelichting:

Onze naam
Het wijkhuis is het centrum van de wijk; een punt waar alles samenkomt. Omdat de wijk Brandevoort heet, was het logisch dat we zochten naar een naam die een relatie heeft met de wijk en die tegelijk aangeeft dat alles uit de wijk in het wijkhuis samenkomt. Daarom is gekozen voor Brandpunt. En omdat we de oud-Brabantse stijl van de wijk wilden doorzetten, is ervoor gekozen het lidwoord voor de naam te verkorten. Daarnaast vonden we het erg leuk om iets aparts toe te voegen. Daarom twee hoofdletters in de naam. Om deze redenen heet het wijkhuis ’t BrandPunt.
Brandpunt is een woord dat meerdere betekenissen heeft. Brandpunt kan betekenen:
het brandpunt van een lens.
de brandpunten van een kegelsnede, zie brandpunt (meetkunde).
een voormalige actualiteitenrubriek van de KRO op de Nederlandse televisie, zie Brandpunt (televisie).
figuurlijk: iets wat in de aandacht staat.
een opvallende artikelpresentatie in een winkel.
onjuist gebruik van vlampunt.
Bron: wikipedia
Veel voorkomende naam
Brandpunt is ook een veel voorkomende naam voor horeca- en ontmoetingsgelegenheden. Zo is er bijvoorbeeld Café Brandpunt in Tilburg, Conferentiecentrum Het Brandpunt in Doorn en Dorpshuis Brandpunt in Nieuwland.
’t BrandPunt: wijkhuis of MFC?
Regelmatig bestaat er verwarring over de juiste naam van ’t BrandPunt. De juiste benaming is: Wijkhuis ’t BrandPunt.
Wijkhuis ’t BrandPunt maakt deel uit van MFC De Veste. Dit multifunctionele centrum omvat, naast het wijkhuis, de Openbare Basisschool, peuterspeelzaal Jip en Janneke, de sportzaal en Kinderopvang Vestein
Het totale blok 9 bestaat uit 3 onderdelen: woningen, een parkeergarage en MFC De Veste, Wijkhuis ’t BrandPunt is een onderdeel hiervan.
Een andere term die ook wel eens voor wijkhuis ’t BrandPunt gebruikt wordt is: ontmoetingscentrum, multifunctioneelcentrum of wijkcentrum. ’t BrandPunt geeft de voorkeur aan de naam wijkhuis omdat wij onszelf graag zien als de huiskamer van Brandevoort.
